ANKA KOLEJİ

Okulum Temiz

Okulumuz TSE'den 'Okulum Temiz Belgesi' aldı

Covid-19 nedeniyle okulları daha sağlıklı ve güvenilir hale getirmek için başlatılan Türk Standartları Enstitüsünden (TSE) “Okulum Temiz” belgesi için denetleme sürecini tamamlayan okulumuz “Temiz Okul Belgesini” aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü” kapsamında “Okulum Temiz” belgesi projesini başlatmıştır. Anka Koleji olarak, geliştirilen proje kapsamında “Okulum Temiz” belgesi almak için Türk Standartları Enstitüsüne (TSE) başvurduk. Başvuru sonrası TSE denetçileri okulumuzda denetimde bulunuldu. Uzmanlar, salgınla mücadele kapsamında okulumuzda alınan tedbirler, hijyen koşullarının sürekliliği, okulumuzun fiziki yeterliliği gibi bir çok konuda incelemede bulundu. Yapılan denetimlerde tüm kriterleri yerine getiren, okulumuz  “Okulum Temiz” belgesi almaya hak kazandı. Ayrıca okulumuz 2018 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen “Beyaz Bayrak” belgesine sahiptir.